Hjem > Bolig > Vedprisene i Norge denne vinteren er på vei opp.

Vedprisene i Norge denne vinteren er på vei opp.

22. november 2010

Fyr i peisen

Nå kommer sprengkulda og det blir kaldere. Har du ennå ikke sikret deg med vinterens beholdning av ved bør du være rask på labben å bestille snarest. Vedprisene er på vei opp og lagrene tømmes sakte men sikkert.  Bestill gjerne så mye at du har reserve også for en eventuell ny ekstra kald vinter. Da har du fastpris på boligoppvarming hele vinteren uansett vannmagasinenes fyllingsgrad. I tillegg gir vedlageret god varmeberedskap hvis det skulle oppstå strømbrudd.  Fyllingsgraden i vannmagasinene er ikke hyggelig lesning. I uke 38 var fyllingsgraden kun 68,6 %. For ett år siden lå fyllingsgraden i samme uke på 86,6 %. Fyllingsgraden denne uken i år var altså 18 prosentpoeng lavere. Venter man for lenge kan man komme over gode tilbud, men da er det gjerne ved som er hugget sent uten tilstrekkelig tørketid. Det anbefales at ved holder ca 10-20% fuktighet.
Er du betenkt med å bruke ved som energikilde kan jeg opplyse deg om at vedfyring er CO2-nøytralt. Tre brukt som brensel bidrar minimalt til drivhuseffekten og CO2 som frigjøres under vedforbrenning inngår i naturens egen syklus. Av denne grunn regnes varme fra biobrensel som CO2 nøytralt. I motsetning til olje, gass, kull og koks er ved en fornybar ressurs. Eneste gode alternativet til vedfyring er elektrisk, men med de forventete prisene kan det bli dyrt.

Her kommer en liten oversikt over priser:
Bjørk 1500 l. i  storsekk  1100,-
Bjørk 1000 l.  i storsekk   900,-
Bjørk 80 l. i små sekker ca 120.- Her varierer prisene enormt.
Prisene er basis priser i tillegg kommer transport som de fleste leverandører kan ordne ved bestilling.

Leverandør liste finner du på norskved.no.

Relaterte artikler:
Utsolgt på 60 l.
Ved salget rett til værs
Slik fyrer du billigst
Strømmen blir dyrere og dyrere

Reklamer
Kategorier:Bolig Stikkord: , , , , ,
 1. John
  23. november 2010, kl. 15:25

  Hvor mange år på rad kan man påberope seg at «Det har kommet mindre nedbør enn forventet, slik at fyllingsgraden er lav» Det er på tide at noen griper inn og sikrer at det ikke blir produsert en KW til utlandet før vi har nok vann til å få oss igjennom vinteren.

  • 23. november 2010, kl. 15:58

   Etter at monopolet ble opphevet har det gradvis blitt solgt mer og met ut av landet. Jeg tro vi i fremtiden kan glemme de «gamle» strøm prisene og forvente oss et Europeisk nivå dessverre. De gamle kommunale kraftselskapene er nå blitt til rene mafia virksomheten. Om dette hadde hent i Russland ville alle norske ordførere blitt betegnet som mafia bossser. Det er vi forbrukere som står igjen med offer.

 2. ruble
  27. november 2010, kl. 01:15

  Selv om det bygges vindmøller over halve landet (de gir forøvrig enda dyrere energi siden det koster mye å drive og vedlikeholde dem), atomkraftverk..vi får aldri billig strøm igjen. Staten tjener for godt på avgiftene.
  Jeg valgte fastpris i sommer for å slippe de høye toppene vinterstid i strømprisen, og det selv om fastprisen ikke var fristende lav, heller litt høy (men nå er fastpris enda høyere). Har lite penger, så.. For tiden sitter jeg og småplystrer fornøyd hver gang jeg sjekker strømprisene. Ikke det at jeg har råd til sløsing av strøm, men jeg har ihvertfall råd til å ha noe varme på nå som kulda biter.

 3. 27. november 2010, kl. 09:21

  Jeg har ikke kjøpt strøm på fastpris i år, men jeg fikk tak i billig ved så jeg kommer ganske bra ut uansett.

 1. No trackbacks yet.
Kommentarer er stengt.
%d bloggere like this: