Hjem > Bolig > Julekalenderen 3. desember 2010 Energisparing, varmepumpe, dyr strøm og billig ved

Julekalenderen 3. desember 2010 Energisparing, varmepumpe, dyr strøm og billig ved

3. desember 2010

Dersom du ønsker å gjøre noen enøk tiltak har du mange å velge i hos Enova som nå har funnet mer penger å dele ut.
Dette er de tiltakene man kan søke Enova om tilskudd til:

 • Pelletskamin, maks kr. 4.000
 • Pelletskjele, maks kr. 10.000
 • Væske/vann-varmepumpe, maks kr. 10.000
 • Luft/vannvarmepumpe, maks kr. 10.000
 • Sentralt styringssystem, maks kr. 4.000
 • Solfanger, maks kr. 10.000

Husk at du må søke om støtte før du handler inn utstyr.

Jeg liker å bruke dinside.no strøm kalkulator

Ikke monter varmepumpe selv. Det vil lede til en mengde problemer. En varmepumpe er heller ikke noe godt alternativ dersom kulden holder seg. En varmepumpe har best virkningsgrad fra +5 til -5. Utover det forsvinner fortjenesten ved installasjon varmepumpe. Alle leverandører opplyser om at deres varmepumpe virker ned til -15, men de sier ikke noe om at du da like godt kan fyre med panel ovner. Billig ved kan du få ved å finne engangs paller som alle store bedrifter ser mest på som et renovasjons problem. Ser du en stabel med paller så ta kontakt så får du sikkert ta noen. Skjær de opp i 30 cm biter. Hjørne klumpene brenner best, men har også litt spiker. Der er lettere å ta spikeren ut av ovnen med spade enn å trekke ut spiker før du fyrer med pallene. Om du ønsker å kjøpe ved i sekker må du ikke betale mer enn 1.- kr pr liter. For en 60 liters sekk med bjørkeved bør prisen ligge på max på 60.- kr. Det finnes også noe dårlige råd for strømsparing og de finner du på bloggen Norske Forhold.

Les mer på:vg vg tv2 vg vg vg vg vg vg vg vg tv2 vg tv2

Oppdatert 6.12.2010 med siste nytt fra VG Selger søkkvåt ved i vinterkulden , Kvitt deg med strømtyvene,

Oppdatert 6.12.2010 med siste nytt fra TV2 Stans i svenske reaktorer gir økte strømpriser

Reklamer
Kategorier:Bolig Stikkord: , , , ,
 1. Ronnie
  4. desember 2010, kl. 11:34

  Hei Øyvind, «small world» sitter og leser på nett om feilmonterte varmepumper.
  klikker på en blogg link og plutselig ser jeg «hytte naboen» fra Eina. Ikke dårlig. Fin blogg du har. Håper det står bra til i heimen med deg og dine. Her står det bra til, litt kalt kanskje, så vi vurderer en varmepumpe vi da. Og i god Eina ånd så hadde jeg tenkt å montere selv før jeg leser at det skaper problemer. (trodde det var relativt enkelt jeg om du har strøm på plass) Ellers ser jeg at flere som har varmepumper, montert selv eller av proffer har veldig kort levetid. naboen feks. montert av proff.(Panasonic) røyk før det var gått året. Og da lurer jeg litt på kvaliteten på pumpene. Leser også litt mellom linjene til varmepumpeforbundet at det er en smule problemer nettop der. Ref råd rundt -15 og nedover. Intill videre fyrer vi med Bjerk. Hilsen fra Nina og Ronnie

  • 4. desember 2010, kl. 11:58

   Det er hyggelig med kjente på bloggen. Jeg og fattern sverger fortsatt til ved. De siste ukene har jeg snakket med mange som har installert varmepumpe som ikke gir nok varme i vinter kulda. Jeg har jo store varme pumpe anlegg på jobben, men ser at de har sine klare begrensninger når det ikke finner varme å gjenvinne. På Eina ville det nok være en god løsning med vann til luft. Et langt rør liggende ned i vannet er løsningen. Nede på dypet er det stabilt +4 og man har en veldig god varme effekt. Kanskje flere kunne gå sammen om en slik løsning? Luft til luft i innlands klima er ikke en god løsning.

 1. No trackbacks yet.
Kommentarer er stengt.
%d bloggere like this: