Hjem > Bolig > Les av strøm målern å reduser kostnadene.

Les av strøm målern å reduser kostnadene.

9. februar 2011

Det kan lønne seg å følge med på strøm måleren. Noter deg ned forbruket hver uke og sammenlign med ute temperaturen så vil du opparbeide deg fine erfaringstall for stipulering av fremtidige kostnader ved gitte temperaturer. Bare ved å bli mer bevist på forbruket ditt, vil du spare noen prosent. Dette kan være motivasjon for å ha første uken i hver måned som ekstrem uke der du sparer så mye som mulig. Se også hvor mye strøm du bruker når du er på ferie. Det er noen ganger skremmende å se at man bruker nesten like mye om man er hjemme eller borte.

I disse kalde vinter dagene  er du kanskje en av de som klager på strømprisen, men er du klar over at det kan være penger å tjene på å lese av strømmåleren oftere. Leser du av ukentlig, får du pris ut fra din forbruks profil.  Dersom du reiser bort en uke, og strømprisen blir ekstra høy mens du er borte, må du betale for forbruk gjennom denne uken, fordelt etter en standard forbruks profil.  De fleste går ut fra at avlesningen skal skje annenhver måned, og ikke oftere. Men du må gjerne lese av hver dag, om du vil.

Relaterte saker:
Hvor mye koster en dusj?
Kulden er på vei tilbake
Nå stiger strømprisene igjen
Vi bruker rekord mye strøm
4 av 10 får medhold i strømklagen
Studenter har betalt 15 millioner for mye i strøm
Flere tusen vil ha varmepumpe støtte
Derfor bør du lese av strøm måleren nå

Reklamer
Kategorier:Bolig Stikkord: , , ,
 1. Jan
  15. februar 2011, kl. 04:30

  Jeg som bor i utlandet har alltid forundret meg over hvordan det blir sløst med strømmen in Norge både privat og offentlig. Reiser man gjennom Oslo eller en annen by en vinternatt er de fleste kontorbygninger opplyst i alle rom, og privathus er opplyst ute og inne som juletrær, man slukker ikke lyset i rom man ikke oppholder seg i, men har lys på overalt.

  I andre land blir lyset slokket så fort man går ut av et rom, og utelys er heller ikke vanelig utenfor hus og garasjer slik det er i Norge. I andre land har man skodder foran vinduene som blir tatt for om natten om vinteren for å holde kulden ute, og tatt for om dagen om sommeren for å holde varmen ute. Nordmenn klager over strømregninger og jeg synes også at den er uforholdsmessig dyr etter all den vannkraften vi har her i landet, men man kunne sikkert spare mye hvis man var mer forsiktig med bruket.

 2. 15. februar 2011, kl. 08:56

  Jeg tror ikke det er så mye å spare på redusert bruk av lys, men på oppvarming er det mye å hente. Det bør også bli større fokus på kjøling om sommeren. Det trekker mye strøm.

 1. No trackbacks yet.
Kommentarer er stengt.
%d bloggere like this: